|
|
|
مصاحبه آقای دکتر مرتضوی رئیس پژوهشکده با مطبوعات و خبرگزاری صدا و سیما در خصوص عملکرد سال 91 و برنامه های سال 92 پژوهشکده
منبع خبر :
روابط عمومی پژوهشکده
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان با بیان اینکه در سال 91، تعداد 35 پروژه تحقیقاتی در زمینههای آبزیپروری، کشند قرمز و اکولوژی فراوری آبزیان انجام شده، بیان کرد: تعداد 20 مقاله نیز در مجلات بین المللی و داخلی و 35 مقاله دیگر در کنفرانسهای ملی و بینالمللی توسط این پژوهشکده ارایه شده است. وی اظهار کرد: انعقاد هشت قرارداد پژوهشی با سازمانها و 35 طرح جاری، چاپ 20 مقاله، ارایه 35 مقاله در کنفرانسها، برگزاری هفت دوره ترویجی و آموزشی، 15 مورد همکاری با دانشگاهها در زمینه اجرای پایاننامه، پذیرش دانشجو در مقطع دکترای پژوهش محور، توسعه تکمیل تجهیز و ایجاد سامانه پایشonline کشند قرمز، توسعه تکمیل و تجهیز آزمایشگاهها نیز ازجمله برنامههایی بودند که در سال گذشته انجام شد.
روز چهارشنبه یازدهم اردیبهشت ماه مصادف با سالرزو تولد حضرت فاطمه زهرا و بنیانگذار جهوری اسلامی آقای دکتر مرتضوی در نشست خبری پیرامون عملکرد پژوهشکده در سال 91 و برنامههای این مجموعه در سال جاری، افزود: خلیجفارس یکی از آبراههای مهم بینالمللی است که از جنبههای اکولوژی و زیستی نیز اهمیت فراوانی دارد.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان با بیان اینکه در این اکولوژی بیش از هزاران گونه آبزی زندگی میکنندکه دارای اهمیت فراوان هستند، درخصوص میزان صید آبزیان در این منطقه، تصریح کرد: از نظر شیلات میزان صید در دریای عمان و خلیج فارس 800 هزار تن است که حدود 400 هزار تن آن مربوط به خلیجفارس است.
مرتضوی تصریح کرد: تحقیقات و پروژههایی در راستای مدیریت صید و صیادی، بازسازی ذخایر و حفاظت از گونههای مهم تجاری و غیرتجاری، انجام تحقیقات کاربردی در زمینه اکولوژی خلیجفارس، ارتباط بین موجودات زنده، محیط زیست رسالت اصلی پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان است.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان با بیان اینکه در سال 91، تعداد 35 پروژه تحقیقاتی در زمینههای آبزیپروری، کشند قرمز و اکولوژی فراوری آبزیان انجام شده، بیان کرد: تعداد 20 مقاله نیز در مجلات بین المللی و داخلی و 35 مقاله دیگر در کنفرانسهای ملی و بینالمللی توسط این پژوهشکده ارایه شده است.
وی اظهار کرد: انعقاد هشت قرارداد پژوهشی با سازمانها و 35 طرح جاری، چاپ 20 مقاله، ارایه 35 مقاله در کنفرانسها، برگزاری هفت دوره ترویجی و آموزشی، 15 مورد همکاری با دانشگاهها در زمینه اجرای پایاننامه، پذیرش دانشجو در مقطع دکترای پژوهش محور، توسعه تکمیل تجهیز و ایجاد سامانه پایشonline کشند قرمز، توسعه تکمیل و تجهیز آزمایشگاهها نیز ازجمله برنامههایی بودند که در سال گذشته انجام شد.
مرتضوی گفت: دستیابی به بیوتکنیک تکثیر و پرورش ماهی صافی و پرورش ماهی هامور، کشت انبوه ریزجلبکها به منظور مصارف دارویی، تغذیهای و مولدسازی صدف مرواریدساز لبسیاه ازجمله یافتههای با ارزش پژوهشی در سال گذشته است.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان با بیان اینکه میزان برداشت ساردین ماهیان در آبهای هرمزگان 30 هزارتن است، بیان کرد: با بررسیهای میدانی انجام شده این ظرفیت تا 60 هزارتن قابل افزایش است و همچنین میزان برداشت میگوی موزی 1500 تن و کفزیان تجاری خلیجفارس و دریای عمان 65 هزار تن براورد شده که هرساله برآورد میزان برداشت توسط پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان به اداره شیلات اعلام میشود.
وی درخصوص علت ایجاد کشند قرمز در آبهای استان با اظهار اینکه وجود آلودگیهای نفتی در خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان، ورود فاضلابهای شهری و صنعتی سبب به هم خوردن توازن تولید در اکوسیستم میشود، تصریح کرد: بخشی از این آلودگیها نیز در کف دریا رسوب میکند و مشکلاتی را برای آبزیان به وجود میآورد.
مرتضوی در ادامه با اظهار اینکه خورهای شرق هرمزگان نیز درگیر آلودگیهای گازوئیل هستند، اظهار کرد: استقرار بیوفیلتر در نوار ساحلی با هدف کاهش ورودی بار مواد آلی فاضلاب شهری به دریا یکی از طرحهای این پژوهشکده در راستای کاهش آلودگی فاضلاب به دریا است.
رییس پژوهشکده اکولوژی خلیجفارس و دریای عمان در پایان خاطرنشان کرد: پایش ماهوارهای و میدانی در مورد کشند قرمز، اجرای طرحهای ترویجی با هدف افزایش تولید در واحد سطح ملی و استانی، کشت انبوه ریزجلبک جهت موارد دارویی، توسعه روشهای برآورد میزان قابل برداشت میگوی تجاری در قالب پروژههای عمرانی و پژوهشی به ترتیب با اعتباراتی بالغ بر یک میلیارد و 280 میلیون تومان از جمله برنامههای سال جاری است.
چهار شنبه 9 بهمن 1392
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|